• Beleef de Natuur

Permacultuur clinic voorjaar en najaar 2022

3-daagse permacultuur design clinic

Hoe ontwerp je jouw leefomgeving volgens de principes van de permacultuur: zorg voor de natuur, zorg voor de mens en eerlijk delen?

Tijdens deze drie-daagse clinic gaan we zowel theoretisch als praktisch aan de slag met de permacultuurprincipes. Daarin besteden we zowel aandacht aan sociale- als praktische permacultuur. We gaan bij deze cursus uit van de behoefte van de groep en het lesprogramma zal dus gedeeltelijk organisch ontstaan. Hieronder wordt een korte indruk geschetst van de drie dagen.

Deze cursus vindt plaats in ecowijk ‘Eikpunt’ in Nijmegen-Lent en zal verzorgd worden door Praktijkdeskundige in voedselbossen en permacultuur Patricia Eikelenboom (beleef-de-natuur.nl) en gecertificeerde docent Permacultuur Marijn van Klingeren (schoppenvrouw.eu)

Deze cursus is geschikt voor iedereen die zich meer wilt verdiepen in de betekenis en toepasbaarheid van permacultuur in zijn of haar leven.

data in 2022: 14 mei, 28 mei  en 11 juni, data najaar volgen nog!

Kosten: 150 euro p.p. voor het hele weekend (inclusief koffie, thee en wat lekkers en warme maaltijd tijdens de eerste avond). Mocht dit bedrag te hoog voor je zijn, neem contact met ons op per mail voor een persoonlijke betalingsafspraak.

 

Korte omschrijving van de 3 dagen

Dag 1 Kennismaken en sociale permacultuur. De ochtend zal in het teken staan van kennismaken: met elkaar, met jezelf en met Permacultuur. We brengen op deze dag ook in kaart wat het is wat jij wilt halen uit deze drie-daagse clinic en wat je wilt bereiken daarbuiten. Hoe bereik je dat met jezelf en je netwerk? De middag staat in het teken van sociale permacultuur. Waarin we nader kennis zullen maken met de plek waar we zijn (Eikpunt) en het ontstaan ervan.

Dag 2 Op dag twee gaan we terug naar de basis, naar de bodem en het bodemleven. We bespreken, observeren en analyseren bodemsamples en bekijken manieren om je bodem te voeden. Op deze dag staat ook onze eigen verbintenis met de aarde en de ontwikkeling van het leven op die aarde.

Dag 3 Op dag drie behandelen we de 12 ontwerpprincipes vanuit de permacultuur. Er wordt aandacht besteedt aan de stappen van het ontwerpproces en in de middag ga je aan de gang met je eigen ontwerp. Aan het eind van de dag presenteer je je ontwerp en ontvang je feedback van de docenten en medestudenten.

Aanmelden graag via: info@beleef-de-natuur.nl

Vermeld aub eigen naam en deelname permacultuur clinic september of mei

We zien je graag!

Marijn en Patricia

 

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.