• Beleef de Natuur

Contact

Beleef de Natuur

Patricia Eikelenboom
info@beleef-de-natuur.nl

Nijmegen (Lent)

06 33 61 44 49

kvknummer: 66675901
Facebook

De Bastei

Sinds 2017 is er een samenwerking tussen De Bastei te Nijmegen en Beleef de Natuur.

Beleef de Natuur heeft in 2017 en 2018 natuuractiviteiten aan de Waal ontwikkeld en uitgevoerd onder de naam Waalwoemies. Dit waren tochten vooral voor kinderen tussen 4 en 12 jaar met diverse thema’s zoals; Sporen zoeken, Verhalentocht het verdwenen dorp, Ti Ta touwen, Ssst fluitertochten ( vanaf 7 jaar en ouder). Ook stond Beleef de Natuur in 2018 bij de Bastei kraam met een zeer geslaagde zaadbommenworkshop.

Vier de Natuur festival eind mei 2019 zal door Beleef de Natuur worden uitgevoerd in Lent met diverse bijzondere natuurbelevingen. Sinds de maatregelen van de overheid van het Cvirus is samenwerking van De Bastei stilgelegd en we hopen een 2022 vol mooie activiteiten door samenwerking.

Read more

Helicon MBO Apeldoorn

Bij de Helicon heeft Patricia van Beleef de Natuur gewerkt als tijdelijke docente op de opleiding Activiteitenbegeleiding Natuur & Welzijn. Ze heeft lesgegeven in Communicatie en Methodisch handelen. Alle leerlingen lopen stage dus tijdens de lessen is het onderwerp ‘Buitenactiviteiten’ en ‘Duurzaamheid’ in de lessen voorbij gekomen.

Read more

Rijn IJssel College te Arnhem:

Op het Rijn IJssel college is er standaard voor een aantal opleidingen het project ‘Duurzaamheid’.
Beleef de Natuur gaf daar een gastles over het gentechbedrijf Monsanto en de problemen die het bedrijf veroorzaakt op het gebied van milieu, duurzaamheid en consumptie. Het betrof een problematische klas waar de pedagogisch kwaliteiten van docente Patricia Eikelenboom goed van pas kwamen! De twee andere gastlessen werden verzorgd door iemand van een adviesburo op gebied van gebouwbeheersing en klimaat, ook deze lessen werden pedagogisch ondersteund door Patricia.

Read more