• Beleef de Natuur

Activiteiten

Beleef de Natuur is in te zetten voor het organiseren van verschillende activiteiten. Heeft u ideeën, zoekt u iemand met kennis en ervaring of heeft u vragen? Neem contact op, ik ga graag voor u aan de slag.

Gecommiteerde

Bij examens op het MBO Helion Velp, Apeldoorn en Geldermalsen wordt ik ingezet als gecommitteerde. Zoekt u een gecommitteerde neem gerust contact op. Beleef de Natuur heeft ervaring met leeftijden van 6- 24 jaar en ook met doelgroepen uit het Praktijkonderwijs, VMBO en MBO.

Ondersteuning onderwijs

Beleef de Natuur gaat scholen per heden begeleiden om Eco-School te worden. Scholen kunnen in 2 jaar het internationale keurmerk Eco-School behalen door 7 stappen te door lopen onder begeleiding. Dit doen scholen met leerlingen in een werkgroep en komen tot zeer mooie blijvende projecten. Beleef de natuur is trots om hier aan mee te werken.

Workshop Zaadbommen maken voor de wilde bijen

Zaadbommen zijn balletjes van klei, aarde, water en zaden. Deze kan je laten drogen  en op een regenachtige lentedag neer gooien op braakliggend terrein, een berm of in je eigen tuin. Hier zullen dan de bloemen gaan groeien die voedsel zijn voor de wilde bijen en vlinders. In de workshop leer je meer over waarom we de bommen maken voor de insekten en hoe je de bommen kan maken. Geschikt voor jong en oud, ook mogelijk op evenementen.

Struintocht voor groene speurneuzen

We gaan op zoek naar sporen van Galloway koeien, Konikspaarden, vossen en bevers! Bevers zijn schuwe dieren, dus ze zien is lastig. Maar er zijn sporen genoeg! Die zullen we bekijken en volgen. Met haren in de wind lekker wandelen met je speurneus op. Samen gaan we sporen zoeken. We eindigen met een strandpicknick bij goed weer. Doe je mee met deze avontuurlijke tocht? Gechikt voor jong en oud. .

Workshop/les in het veld

In het voorjaar en de zomer wordt aan groepen in de Ooij of bij de Defensiedijk bij Lent de workshop: “Jumjumplanten en ZZzoemende beesjes” gegeven. Tijdens deze les gaan we al struinend met elkaar op zoek naar planten die lekker smaken, we proeven ze en maken samen een salade of een wilde plantenboter. Ook bekijken we de beestjes die de jumjum planten aantrekken. De tocht is vooral beleven en samen de natuur bewonderen. Een must voor elke BSO in de zomervakantie.

Gastlessen

Op locatie wordt aan basisscholen bodemlessen gegeven. Bodem is de basis van gezond leven! Door de verworven kennis over de bodem kunnen de leerlingen gezonde en bewuste keuzes maken in hun consumeren. Ook wordt het belang van een gezonde bodem met bodemleven duidelijk gemaakt, zodat leerlingen dit meteen kunnen toepassen in de (moes)tuin thuis of op school. De les is interactief en er is ruimte voor samenwerken.

Soileducation

Kruidenwandeling en buiten koken
Nabespreking En Bedat Over De Film Rainbowwarriors Of Waiheke Island
Kion Ooijwandeling Kids
Kruidenwandeling Bloemensalade
Educatie Schip Sirius Van Greenpeace
Voorlichten En Feedback Geven
Beleef De Natuur Fluistertocht
Beleef De Natuur Zaadbommenworkshop
Beleef De Natuur Zaadbommenworkshop
Beleef De Natuur Speuneuzentocht
Beleef De Natuur Speurneuzentocht
Beleef De Natuur Speuneuzentocht2 Web