• Beleef de Natuur
 • Beleef de Natuur

  Steun het Voedselbos!

Voedselbos

Sinds voorjaar 2021 volgt Patti van Beleef de Natuur een jaartraining: Ontwerp je eigen Voedselbos van Martijn Aalbrecht, De Voedselbosss. Dit zorgt dat we onze dromen waar kunnen gaan maken en eigen grond hebben waar wij werken, plezier maken en gewoon ons zelf mogen zijn in rust. 

Beleef de Natuur droomt van….

Een oase van groen, waar je een lief kraampje met lekkere oogst bij de poort tegen komt en als je door de gevlochten wilgentenen poort loopt gaat er een wondere wereld van eetbaar groen en veel insecten voor jou open. De poort is gevlochten samen met jou of jouw kind, de vogels zingen je tegemoet terwijl je door een slingerend paadje langs de rode Aalbessenstruiken en Japanse Wijnbessen loopt richting een meanderend beekje, waar je kan zitten om naar de libelles en waterjuffers te kijken terwijl de Vijgenboom naar jou lonkt vol grote zoete vruchten. Je ziet dat de frambozenstruiken weelderig groeien en samen ga je die oogsten om dit bij de kampvuurplaats op te smikkelen. De eigengemaakte frambozenmuntlimonade smaakt er goed bij. Bij het vuur voel je de warmte en de rust van deze vrijplaats waar je mag zijn wie je bent. Je kan je eigen natuur volgen, geen haast, geen stress en eten genoeg wat om je heen groeit en bloeit. De Shipova geeft wat schaduw en de poel geeft je verkoeling. Je ziet dat de Walnotenboom zijn eerste vruchten draagt.  Alles gonst en zoemt om je heen en heeft kleurige bloemen of vruchten in de tinten rood, paars, oranje, geel op een tapijt van groene kruiden waar je wat citroenmelisse van plukt uit de kruidenspiraal voor je eigen thee, terwijl je eigen dagdroom droomt tijdloos. Dat wat  niet op kan, want de natuur is overvloedig mits het in balans is, zal naar de kraam gaan en naar lokale ondernemers. Zo inspireren we ondernemers  met wat er van eigen bodem komt uit een voedselbos, lekker en duurzaam is met een goed verhaal.

Natuurlijk wat hoog hangt is heel lekker, maar de vogels en andere dieren horen erbij dus we laten wat hangen voor hun. Wat je geeft krijg je terug! Het jaar door komen zijn er dagactiviteiten, workshops, cursussen voor jong en oud. Met een plukabonnement  heb je lekker korting.

Ons voedselbos is:

 • een plek, van thuiskomen bij jezelf vrij van angst of stress
 • een verhoging van de biodiversiteit, meer dieren en verschillende planten
 • een ontmoetingsplaats voor jong en oud
 • een plek voor stilte en bezinning
 • een plaats voor natuureducatie voor jong en oud
 • een lokale voedselvoorziening voor gezinnen en ondernemers
 • een plaats voor spirituele activiteiten

Er zullen  oogstdagen zijn voor mensen met een oogstabonnement en voor mensen die hebben gesponsord voor de aankoop van de grond. Er zullen geboortefruitbomen komen, waar mensen de naam van hun kind bij een fruitboom kunnen plaatsen. 

Klinkt dit geweldig? Ja en het kan er komen samen met jouw hulp!

Steun ons met financiele steun en dit krijg je van ons kado:

 • 500 euro: een zomer wildpluk sessie voor jouw organisatie of groepje vrienden. 
 • 1000 euro: 1 jaar rond  wildplukken onder begeleiding
 • 5000 euro: 5 jaar rond wildplukken met kampvuurkoken voor gezin/4 vrienden onder begeleiding

Interesse? Neem contact op.

Gift

Alle beetjes helpen, dus je kan ook een gift naar keuze doen. Beleef de Natuur Bankrekening: NL37ASNB8821073505. Vermeld duidelijk: Droom Voedselbos Gift 

Meld je per mail dat je een gift hebt gedaan dan mag je gratis mee in onze uitbreidde rondleiding met kleine wildplukproeverij zodra de eerste plukdag mogelijk is. Daarmee wordt ons Voedselbos van dagdroom naar werkelijkheid waar jij  met ons samen rondloopt!

Liefs 

Patti en Sylvia