• Beleef de Natuur

Patricia

Als kind geboren (1981) in een klein dorpje speelde ik veel buiten. Ik verwonderde mij over alle vlinders, bijen en planten zo hoog dat ik er in verdween. Een heerlijk groen paradijs, wat ik langzaam zag veranderen door vervuiling en bouw. Ik koos voor de opleiding Dierverzorging door mijn liefde voor natuur en dieren. Maar mijn hart zorgde er voor dat ik meer wou weten over natuurbescherming en eigenlijk vooral hoe kan ik mensen motiveren natuur te behouden en beschermen?


Vrijwilligerswerk

Zodoende ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij o.a. Greenpeace. Door mijn baan als reisbegeleidster in Peru kon ik mensen meenemen op lange tochten de bergen en de jungle in en hoe met eigen ogen laten zien wat er nog onaangetast bestaat en wij kunnen beschermen. Terug in Nederland ben ik de opleiding als docente Gezondheidszorg en Welzijn gaan volgen.


Van projectmedewerker tot docent

Ik heb zo de combinatie Groen en Welzijn gemaakt door als docente bij MBO Helicon te gaan werken. Door mijn vorige baan bij Milieudefensie bij team Voedsel als projectmedewerker ben ik overtuigd dat het NU nodig is en ook leuk kan zijn om te leren over onze aarde, de natuur, ons leefmilieu en hoe hier duurzaam mee om te gaan.

Met Beleef de Natuur ga ik hiervoor!